Oksebiff med variasjon på gulrot, bacon- og rosenkålstektstekt gnocchi servert med trøffelsaus
30-40
Laktosefri

Oksebiff med variasjon på gulrot, bacon- og rosenkålstektstekt gnocchi servert med trøffelsaus

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • hvitvinseddik
  • sukker
  • smør
  • salt
  • olje
  • pepper

Variasjon på gulrot

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Vann
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Smør (Melk)
25 g

Bacon- og rosenkålstekt gnocchi

gnocchi
Gnocchi (Gluten)
300 g
rosenkål
Rosenkål
200 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
baconterninger
Baconterninger
75 g

Trøffelsaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
trøffelolje
Trøffelolje
½ pakke

Oksebiff

mørbrad
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 743 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Variasjon på gulrot: Skrell gulrøttene. Lag omtrent 6 gulrotbånd med en potetskreller eller ostehøvel, og kutt resten av gulrøttene i biter. Kok gulrotbitene myke i en kjele med lettsaltet vann. Ha 2 ss vann, 1 ss eddik og 1 ts sukker i en bolle og pisk til sukkeret er løst opp. Vend gulrotbåndene i laken, og la de marinere frem til servering.  
  2. Bacon- og rosenkålstekt gnocchi: Kok gnocchien som anvist på pakken. Rens og del rosenkålen i fire. Skrell og kutt sjalottløken i skiver.   
  3. Trøffelsaus: Ha rødvinssausen i en liten kjele og varm opp på middels høy varme. Smak til med trøffeloljen. Hold sausen varm frem til servering.     
  4. Oksebiff: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutt på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske.      
  5. Variasjon på gulrot, fortsettelse: Ha de kokte gulrøttene i en sikt. Smelt 25 g smør i kjelen du brukte til gulrøttene under omrøring, til smøret er gyllent og lukter av nøtter. Ha gulrøttene tilbake i kjelen med det brunede smøret,  kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn krem. Smak til med litt salt og pepper.     
  6. Bacon- og rosenkålstekt gnocchi, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 4 til høy varme og ha i litt olje. Stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent. Sil vannet fra den ferdigkokte gnocchien og ha den og rosenkålen i stekepannen med baconet. Stek videre i omtrent 3 minutter. Vend til slutt inn løkskivene, og krydre med salt og pepper.      
  7. Server oksebiffene med den bacon- og rosenkålstekte gnocchien, trøffelsausen og gulrotkremen. Lag små snurrer av de marinerte gulrotbåndene og pynt retten med dem rett før servering.