Vegetar
Kremet pasta og estragonstekte gulrøtter, servert med norsk chevre, krutonger og valnøtter
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Smør
- pastavann
- salt
- pepper
- olje
Gulrøtter
400 g
Estragon
1 bunt
Sitron
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Smør
1 ss
Linguine
200 g
Crème fraîche
75–150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Valnøtter
1 pakke
Chevre
1 pakke
Krutonger
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1037 kcal
- Fett: 54 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en grillpanne, kan den brukes til gulrøttene. Stek dem i grillpannen og ha dem i den ildfaste formen. Ha smøret, sitronen og estragonen over gulrøttene, og stek som beskrevet i oppskiften.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft og kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skyll estragonen og sitronen. Dra bladene fra stilkene på estragonen, og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek gulrøttene med snittflatene ned i omtrent 4 minutter, eller til de er gylne. Tilsett 1 ss smør, estragonen og sitronskallet, og ha det hele over i en ildfast form.
Skvis over saften fra sitronen, og krydre med kryddermiksen og litt salt. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg grønnkålen over gulrøttene i ovnen når det gjenstår omtrent 4 minutter av steketiden.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ha crème fraîchen i en skål og vend inn buljongen og den revne osten.
Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på 1 dl av vannet, og ha pastaen tilbake i kjelen. Vend inn dressingen fra forrige punkt, og smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med pastavannet om sausen blir for tykk.
Grovhakk valnøttene. Fjern det ytterste laget på chevren om ønskelig, og kutt den i mindre biter. Topp gulrøttene og grønnkålen med valnøttene, osten og krutongene, og server det som en lun salat til pastaen.
God middag!
Vel bekomme!