Laksekarbonader med ovnsbakte båtpoteter, kremet kålrot med spinat, og syrlig eple

Laksekarbonader med ovnsbakte båtpoteter, kremet kålrot med spinat, og syrlig eple

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • smør
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Kålrot
300 g
Spinat
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitronskall
1 ts
Vann
2 dl
Lakseburger
1 pakke
(Fisk)
Norsk eple
½–1 stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 631 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og kutt kålroten i små terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålrotterningene i 5–6 minutter under omrøring, til de er gylne. Ha i 2 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det småkoke i 8–10 minutter, eller til kålroten er mør, og nesten all væsken har kokt bort. Ha i fløten, kok opp på nytt, og la det småkoke i 3–4 minutter. Skyll sitronen, og finriv litt av skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll spinaten, og vend den inn med kålroten før servering. Smak til med sitronskallet, salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre lakseburgerne med salt og pepper på begge sider, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side. Skru av varmen, og la karbonadene hvile i stekepannen frem til servering.  
Skyll og kutt eplet i strimler. Ha eplestrimlene i en skål, og vend inn litt olivenolje og saft fra sitronen.
Server laksekarbonadene med den kremede kålroten og potetene, og topp med de syrlige eplestrimlene. Vel bekomme!
Vel bekomme!