Linguine i kremet saus med grillbacon og frisk eple- og estragonsalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Linguine
200 g
Grillbacon
300 g
Crème fraîche
½–1 pakke
Hønsebuljong
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Norsk eple
½ stk
Estragon
½ bunt
Sitron
1 stk
Spisskål
¼–½ stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 872 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1 dl av pastavannet når pastaen siles.
Kutt baconet i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Ha baconet over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme. Ha i crème fraîchen og buljongen, og gi det et raskt oppkok. Skru ned varmen og spe på med pastavannet fra steg 1 til sausen har ønsket konsistens. Vend baconet og den ferdigkokte pastaen inn i sausen, og smak til med litt salt og pepper.
Skyll eplet, estragonen og sitronen. Kutt spisskålen i tynne strimler. Dra bladene av stilken på estragonen og grovhakk dem. Kutt eplet i små terninger, og finriv sitronskallet (kun det gule). Bland sammen kålen, eplet, estragonen og sitronskallet i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen, ½ ss olivenolje og litt salt og pepper.
Server den kremede pastaen med den friske eplesalaten ved siden av. Vel bekomme!
Vel bekomme!