Sprø tempurasei med agurk- og edamamesalat, jasminris og soya- og ingefærsaus

Sprø tempurasei med agurk- og edamamesalat, jasminris og soya- og ingefærsaus

4.13 (129)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Jasminris
135 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 801 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 96 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
Skyll og kutt agurken i tynne skiver på langs med en skarp ostehøvel eller mandolin, slik at du får lange bånd. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha ingefæren, ½ ts sukker og saften fra den halve limen i en serveringsskål. Vend inn agurken og edamamebønnene.
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels høy varme i 1–2 minutter, til de er gylne.
Skjær fisken i grove biter. Legg risen i bunnen av en serveringsskål, og topp med fisken, agurk- og edamamesalaten, sesamfrøene, soya- og ingefærsausen og chilimajonesen. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten. 
Vel bekomme!