Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og brunet løk- og ingefærsmør
4.33 (215)
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rødbeter
2 stk
Poteter
350 g
Lettsaltet torskefilet
325 g
Vann
2 l
Sellerirot
300 g
Gul løk
½ stk
Ingefær
1 bit
Smør
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 471 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 47 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, de gir fra seg mye farge.
Varm opp stekeovnen til 210 grader, og kok opp omtrent 2 liter vann i en kjele til fisken.
Skrell rødbetene, og kutt dem og potetene i båter. Fordel rødbetene og potetene på hver sin side av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbete- og potetbåtene i ovnen i omtrent 30 minutter.
Ha fiskestykkene i kjelen fra punkt 1. Skru ned til lav varme. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.
Kutt skallet av sellerien, og kutt den i store terninger. Kok selleriterningene i omtrent 10 minutter. Sil vannet av sellerien, men spar på litt av kokevannet. Kjør sellerien og vannet glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skrell løken og ingefæren. Finhakk løken, og kutt ønsket mengde av ingefæren i tynne strimler. Varm opp en kjele med 3 ss smør til middels høy varme, og stek løken i smøret i 3–4 minutter, eller til smøret er nøttebrunt. Tilsett ingefæren mot slutten av steketiden.
Ha gjerne litt fersk ingefær oppå fisken ved servering.
Vel bekomme!