Krydderstekt kyllingfilet med bakt gresskar- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt
4.25 (206)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Kyllingfilet
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 682 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen kan du kutte løken i båter og bake i ovnen sammen med gresskaret.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Skjær skallet av gresskarhalven og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt, pepper og tyrkisk krydder. Legg kyllingen på brettet med gresskaret de siste 10 minuttene av gresskarets steketid.
Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper og revet appelsinskall.
Skyll spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten.
Kutt kyllingen i skiver og server med salaten, yoghurten og den marinerte rødløken.
Vel bekomme!