Laktosefri
Glutenfri
Rice bowl med kvernet storfe, yakinikusaus, hurtigsyltet fennikel og chilimajones
4.25 (995)
Under 30 min
10 Ingredienser
Søt og salt, og med frisk ingefær og het chili. Den japanske yakinikusausen er populær som både dippsaus og marinade.
Søt og salt, og med frisk ingefær og het chili. Den japanske yakinikusausen er populær som både dippsaus og marinade.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Fennikel
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Kjøttdeig
300 g
Sukker
1 ss
Vann
⅓ dl
Soyasaus
½ dl
Gulrøtter
2 stk
Lime
½ stk
Peanøtter
40 g
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 956 kcal
- Fett: 52 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Yakiniku er en tradisjonell japansk/koreansk måte å grille kjøtt på. Klem kjøttdeigen på spyd, og grill kjøttet over åpen flamme for en mer autentisk smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll fennikelen, og skrell løken. Kutt halve fennikelen og halve løken i syltynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller en mandolin. Ha skivene i en bolle, og klem over saften fra halve limen. Krydre med salt, pepper og litt sukker, og bland godt.
Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, ⅓ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, til den er godt brunet. Vend inn yakinikusausen, og varm raskt opp.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Kutt resten av limen i båter. Fordel risen i skåler, og topp med kjøttet, den syltede fennikelen og løken og gulrøttene. Dryss over peanøttene, og server chilimajonesen og limebåtene til retten.
Oishī yūshoku!
Vel bekomme!