Svinekam med teriyakistekt pak choy og reddiker med jasminris
Laktosefri

Svinekam med teriyakistekt pak choy og reddiker med jasminris

4.15 (124)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Pak choy
1 stk
Rød paprika
½ stk
Reddiker
½ pakke
Rødløk
½ stk
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Mager svinekam i skiver
300 g
Chiliflak
½–1 pakke
Smør
1 ts
(Melk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 649 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne sesamfrøene i en tørr panne for ekstra god smak.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skyll pak choyen, paprikaen og reddikene. Kutt pak choyen og paprikaen i strimler, og kutt løken og reddikene i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha 1 ts smør i pannen mot slutten av steketiden, og øs det over kjøttet. Krydre med salt, pepper og chiliflakene. Ha kjøttet over på et skjærebrett, og la det hvile i omtrent 5 minutter. Skjær deretter kjøttet i strimler. 
 Bruk stekepannen fra punkt 3 eller en wokpanne, og varm den opp til høy varme. Ha i litt olje, og stek grønnsakene fra punkt 2 i omtrent 2 minutter. Rør inn teriyakisausen de siste 30 sekundene.
Skyll og kutt limen i båter. Topp retten med sesamfrøene og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!