Ørretburger med med cheddar og chili, servert med marinert pak choysalat, mango og peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- olivenolje
- soyasaus
- smør
- olje
Pak choy
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
½–1 stk
Mango
1 stk
Peanøtter
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Soyasaus
½ ss
Ørretburger med cheddar og chili
260 g
Smør
1 ss
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 891 kcal
- Fett: 56 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke så glad i rå pak choy? Wok den raskt i en varm stekepanne med litt olje før den vendes i marinaden. Smak til aiolien med litt soyasaus og limesaft.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll pak choyen, limen, korianderen og chilien. Skjær bort skallet fra mangoen og kutt mangokjøttet i terninger. Finriv skallet fra limen (kun det grønne), og ha limeskallet i en bolle sammen med 1 ts sukker, ½ ss olivenolje, ½ ss soyasaus og saften fra limen. Pisk det hele godt sammen til sukkeret er løst opp. Kutt pak choyen i strimler, grovhakk korianderen og finhakk chilien. Vend pak choyen, mangoen og ønsket mengde av chilien inn i marinaden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. Ha 1 ss smør og litt soyasaus i stekepannen mot slutten av steketiden. Øs soyasmøret over burgerne med en skje, slik at de tar til seg den gode smaken.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Vend korianderen og peanøttene inn i salaten rett før servering.
Smør litt aioli på brødbunnene, og fyll med ørretburgerne og litt av salaten. Server resten av pak choysalaten på siden. Vel bekomme!
Vel bekomme!