Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccola, servert med potetbåter og aioli
4.31 (549)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Salsicciadeig
300 g
Gul løk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Ruccola
50 g
Aioli
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1030 kcal
- Fett: 65 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Form salsicciadeigen til to burgere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha burgerne over på stekebrettet sammen med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid. Vent med å vaske stekepannen, den skal brukes igjen i neste steg.
Skrell og finhakk ønsket mengde av løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Skyll salaten i kaldt vann, og tørk den lett.
Fyll hamburgerbrødene med salsicciaburgerne, halvparten av aiolien, salaten og tomatkompotten. Server resten av aiolien som dipp til potetbåtene.
Vel bekomme!