Meksikansk bowl med mørkokt svinenakke, avokadohummus, sorte bønner og urtedressing
Glutenfri

Meksikansk bowl med mørkokt svinenakke, avokadohummus, sorte bønner og urtedressing

4.11 (121)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
    Fullkornsris
    135 g
    Mørkokt svinenakke
    300 g
    Chiliflak
    1 pakke
    Svarte bønner
    1 pakke
    Tomat
    1 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Mais
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Avokadohummus
    1 pakke
    Lett urtedressing
    75 g
    (Melk, Laktose)
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 914 kcal
    • Fett: 43 g
    • Karbohydrater: 80 g
    • Protein: 51 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server chiliflakene til retten hvis du ikke er så glad i sterk mat, eller vil justere styrken selv.

    Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
    Tilbered risen som anvist på pakken. 
     Ha kjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Dryss over chiliflakene (se tips), og stek kjøttet midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Sil laken av bønnene, skyll dem i kaldt vann, og ha dem i formen sammen med kjøttet de siste 5 minuttene av kjøttets steketid. Riv det ferdigstekte kjøttet fra hverandre med to gafler.
     Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og kutt løken i tynne strimler. Sil laken av maisen. Kutt limen i båter. Fordel risen i to boller, og fordel kjøttet, bønnene, tomaten, løken og maisen oppå. Topp retten med avokadohummusen og urtedressingen, og server limebåtene til retten.  
    Vel bekomme!