Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og knuste poteter, servert med soppsaus
Glutenfri

Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og knuste poteter, servert med soppsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Olivenolje
2 ss
Gulrøtter
400 g
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Maisstivelse
½ pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 64 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og beten i grove biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og grovhakk bladpersillen, og vend den inn med grønnsakene rett før servering.
 Ta vare på kraften fra pakken til kyllingen. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av steketiden. La kyllingen hvile et par minutter, og skjær den i skiver før servering.
 Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn soppulveret og hønsebuljongen, og spe på med 2½ dl melk, ½ dl vann og kraften fra kyllingen. Kok opp under omrøring. Rør maisstivelsen sammen med 4 ss kaldt vann i en kopp. Hell blandingen i sausen mens den småkoker, litt og litt under omrøring, til ønsket konsistens. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med pepper.
 Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med en visp. Vend inn persilladen, 2 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!