Fiskegrateng med kokte poteter og råkostsalat med eple, servert med eggesmør
4.27 (818)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- olje
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Smør
1-2 ss
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Norsk eple
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Egg
1 stk
Dill
1 bunt
Smør
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 906 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 97 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis det blir rester, holder fiskegratengen seg fint i kjøleskapet i noen dager.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1–2 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell gulrøttene. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland gulrøttene, eplet og 1 ts sukker i en skål, og smak til med saften fra ¼ av sitronen.
Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Del egget i terninger.
Skyll og finhakk dillen. Smelt omtrent 3 ss smør i en liten kjele, og rør inn eggebitene og dillen rett før servering.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!