Glutenfri
Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter og smørdampede grønnsaker, servert med rørte tyttebær
4.2 (277)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Bakepotet
1 stk
Bechamelsaus
250 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Kjøttkaker
390 g
Brun saus
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
1 bit
Vann
1 dl
Smør
1 ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 906 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også stue gulrøttene med potetene hvis du ønsker det.
Skyll eller skrell og kutt poteten i terninger. Kok poteten i lettsaltet vann i 7–8 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
Hell bechamelsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Ha den kokte poteten over i sausen, og smak til med kryddermiksen, salt og pepper. La de stuede potetene stå på lav varme til resten av retten er ferdig.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt spisskålen i fire båter. Fordel grønnsakene i en stekepanne, tilsett 1 dl vann, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. La grønnsakene dampe under lokk i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!