Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og stekte bagetter

Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og stekte bagetter

4.28 (401)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • smør
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1 l
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Mager kjøttpølse
200–300 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Grove bagetter
1 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger. Skjær pølsene i biter.
 Ha grønnsakene i vannet fra punkt 2, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha i pølsebitene når det gjenstår 5 minutter av suppens koketid. Smak til med salt og pepper.
Stek bagettene som anvist på pakken. Del dem i to på langs, og server dem gjerne med litt smør.
Skyll og grovhakk bladpersillen, og server den til suppen.
Hvis det skulle være noen rester igjen, er suppen fin å fryse.
Vel bekomme!