Kyllingbryst med sprøtt skinn og persillebakte grønnsaker, servert med soppsaus
4.33 (125)
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftig kyllingbryst og persillebakte grønnsaker smaker fortreffelig med denne soppsausen.
Saftig kyllingbryst og persillebakte grønnsaker smaker fortreffelig med denne soppsausen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Romanesco
1 stk
Gul løk
1 stk
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Vann
½ dl
Soppsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 517 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt gulrøttene i staver. Kutt romanescoen i buketter. Skrell løken, skyll potetene, og kutt dem i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og finhakk ønsket mengde av persillen, og bland den med grønnsakene før servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, snu den, og stek den i 2 minutter på den andre siden.
Legg kyllingen med skinnsiden opp i en ildfast form. Sørg for at stekepannen ikke er så varm. Hell ½ dl vann forsiktig i stekepannen, og kok opp under omrøring. Ha kraften fra stekepannen og hvitløken i den ildfaste formen med kyllingen. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. Ta vare på stekesjyen.
Ha sausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland stekesjyen fra kyllingen med sausen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!