Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl med hoisinstekt sopp, mangosalsa og quinoa
4.17 (102)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Quinoa
125 g
Rødløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Aromasopp
100 g
Kikerter
1 pakke
Edamamebønner
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
½ bunt
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 741 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk rødløken. Skyll, rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen og litt salt og pepper.
Ha rødkålen i en skål, og vend inn saften fra resten av limen og 1 ts sukker.
Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha kikertene og edamamebønnene i pannen, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann.
Fordel quinoaen i to dype skåler. Ha den hoisinstekte soppen, mangosalsaen og rødkålen over quinoaen. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen, og server chilimajonesen til retten.
Vel bekomme!