Lårfilet av saktevoksende kylling i sticky appelsinsaus med wokket pak choy, jasminris og chilimajones
Saktevoksende kylling
Laktosefri

Lårfilet av saktevoksende kylling i sticky appelsinsaus med wokket pak choy, jasminris og chilimajones

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Kylling i klissete asiatisk appelsinsaus har en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig. Med grønnsaker og chilimajones, er dette kosemat på høyt nivå.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker/honning
  • vann
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
135 g
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sukker/honning
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Vann
4 ss
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 837 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll appelsinen og limen godt, og finriv skallet fra fruktene (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider.   
 Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og 1 ss sukker eller honning over kyllingen, og ha i skallet fra appelsinen og limen. Kok sausen på lav varme frem til servering, eller til den er klissete, og til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med saft fra limen rett før servering.      
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Skyll og del pak choyen i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene i omtrent 3 minutter, og legg dem over i en skål.   
 Ha litt ny olje i stekepannen, og stek pak choyene i omtrent 1 minutt på hver snittflate. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene, hvitløken og sesamfrøene, varm opp, og ta pannen av varmen.  
Server chilimajonesen til retten. 
Vel bekomme!