Mager svinekam servert med stekt rosett- og rosenkålsalat, fullkornsris og kremet eplesaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Sjalottløk
1 stk
Rosettkål
1 pakke
Rosenkål
200 g
Fiken
1 stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Rødt eple
1 stk
Lett crème fraîche
75–150 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 741 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sausen kan også serveres kald. Vend litt av sausen inn med den ferdigkokte risen, så får den en deilig kremet konsistens.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll rosettkålen og rosenkålen, og del hver av dem i to gjennom stilkfestet. Skyll og del fikenen i tynne skiver.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter før det skjæres i skiver.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen og rosenkålen i omtrent 4 minutter under omrøring, eller til de er gylne. Krydre med salt og pepper, og vend inn løk- og fikenskivene.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha crème fraîchen i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Spe med litt vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med kryddermiksen, og vend inn epleterningene rett før servering (se tips).
God middag!
Vel bekomme!