Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter, ertepuré og pepperoni- og løksmør
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
6 Ingredienser
Lettsaltet torsk blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.
Lettsaltet torsk blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- melk
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
325 g
Vann
1 l
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
Melk
½ dl
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
100 g
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 669 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke potetene i ovnen. Kutt dem i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem sammen med gulrøttene.
Varm opp
stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil av vannet, og ha i ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt til, eller til løken er gyllen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!