Laktosefri
Ingefærbakt torsk med gulrøtter og pak choy, potetpuré og teriyakismør
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Melk
1–1½ dl
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
2 stk
Lettsaltet torskefilet
325 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Teriyakisaus
100 g
Lime
1 stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 545 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Istedenfor å lage potetmos, kan du koke potetene til de er møre, og vende dem i teriyakismøret for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs, og så på tvers. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll, tørk og kutt pak choyene i grove biter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Ta gulrøttene ut av ovnen, og bland inn pak choyen. Legg fiskestykkene oppå grønnsakene, og fordel ingefærblandingen over fisken. Stek fisken og grønnsakene videre i ovnen i omtrent 12 minutter, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem. Spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Kutt limen i båter. Smak til smøret med litt saft fra limen rett før servering, og server resten av limebåtene til retten.
Vel bekomme!