Svinefilet med steinsoppkremet pasta, servert med jordskokk- og rosenkålsalat og ostechips
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Hasselnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pastavann
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Jordskokker
250 g
Rosenkål
200 g
Sitron
½ stk
Persillade
½–1 pakke
Hasselnøtter
½–1 pakke
Rødt eple
1 stk
Olivenolje
1 ss
Linguine
200 g
Crème fraîche
150 g
Soppulver
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Pastavann
1 dl
Smør
1 ss
Indrefilet av svin
300 g
Smør
1 ss
Grana Padano
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1086 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 103 g
- Protein: 68 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Skrubb og kutt jordskokkene i tynne skiver. Rens og kutt rosenkålen i to gjennom stilkfestet. Ha saften fra sitronen, 1 ss olivenolje, persilladen og litt salt og pepper i en skål. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, rist hasselnøttene i 3 minutter, og grovhakk dem.
Ha jordskokken i en stor ildfast form, og vend inn halvparten av dressingen fra forrige punkt. Bak jordskokken i ovnen i omtrent 25 minutter, til den er gyllen og mør. Vend rosenkålen i resten av dressingen, og stek dem i formen med jordskokken når det gjenstår omtrent 12 minutter av steketiden. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Vend inn epleskivene og hasselnøttene ved servering.
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1, men ta vare på 1 dl av pastavannet før den siles.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra steg 2 til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kjøttet rundt om i 3 minutter, og legg det over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 10 minutter, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
Finriv osten på et rivjern, og spre det på et stekebrett med bakepapir. Stek osten i ovnen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Brekk chipsen i mindre biter, og topp retten med dem.
Kok opp pastavannet fra punkt 4 sammen med crème fraîchen og steinsoppulveret. Skru av varmen, og pisk inn 1 ss kaldt smør. Smak til med soyasausen, og vend inn pastaen rett før servering.
God middag!
- Vin:
- Pike Road Pinot Noir 2022 (Vmp nr: 12866601). En saftig rødvin fra Oregon, USA, laget på 100% pinot noir. En frisk og fruktig rødvin med god fylde og jordlige toner som tar igjen jordskokken i retten.
- Alkoholfritt alternativ:
- Balholm Sprudlande Emma eplemost (Vmp nr: 14067901). Et saftig og friskt alternativ som passer godt til en rett med svinekjøtt.