Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter, ertepuré og pepperoni- og løksmør
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter, ertepuré og pepperoni- og løksmør

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
6 Ingredienser
Lettsaltet torsk blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • melk
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1 l
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
½ dl
(Melk)
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
100 g
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke potetene i ovnen. Kutt dem i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem sammen med gulrøttene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
 Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil av vannet, og ha i ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt til, eller til løken er gyllen.
Vel bekomme!
God middag!