Konfiterte kyllinglår med myk løk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker med appelsin
Laktosefri
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med myk løk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker med appelsin

4.17 (183)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • salt
    • pepper
    Kålrot
    300 g
    Gulrøtter
    2 stk
    Småpoteter
    300 g
    Spinat
    50 g
    Appelsin
    1 stk
    Gul løk
    1 stk
    Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
    550 g
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 738 kcal
    • Fett: 41 g
    • Karbohydrater: 51 g
    • Protein: 41 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kyllingen kan også varmes med grønnsakene i ovnen, hvis du foretrekker det.

    Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
     Skrell og kutt kålroten og gulrøttene i staver. Del potetene i to. Fordel alle grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. 
     Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk. Tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
     Skyll spinaten. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta de ferdigstekte grønnsakene ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten. 
    Nyt måltidet!
    God middag!