Sitruskrydret kyllingbryst med hvitløksbakte gulrøtter, grønnkål, appelsin, karrisaus og hjemmelaget potetmos

Sitruskrydret kyllingbryst og hjemmelaget potetmos

med hvitløksbakte gulrøtter, grønnkål, appelsin og karrisaus
4.4 (430)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Appelsin
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Karri
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 605 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La gjerne kyllingen koke med i karrisausen for ekstra saftig og smakfullt kjøtt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Skrell gulrøttene hvis du vil, og del dem i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel gulrotstavene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend inn grønnkålen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. Skrell appelsinen, kutt den i terninger, og bland den med grønnsakene før servering.
 Tørk kyllingen med kjøkkenpapir, og krydre den med sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu den, og stek den i 2–3 minutter til. Legg kyllingen på brettet sammen med gulrøttene, og stek den i omtrent 12 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i romtemperatur i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver. 
 Smelt 1 ss smør i stekepannen du stekte kyllingen i, og pisk inn karrien og 1 ss hvetemel. Ha i buljongen og omtrent 2½ dl melk under omrøring, og gi det hele et oppkok. Smak til med salt og pepper, og ha eventuelt i litt vann dersom sausen er for tykk. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!