Asian dirty fries og steambuns fylt med hoisinglasert svineconfit, marinert agurk og peanøtter

Asian dirty fries og steambuns fylt med hoisinglasert svineconfit, marinert agurk og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
17 Ingredienser
Fått med deg den virale trenden med marinert agurk? Oi-muchim betyr blandet agurk på koreansk, og her har vi laget vår versjon av denne trenden.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eddik 7 %
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Søtpotet
1 stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Grana Padano
½–1 pakke
(Egg, Melk)
Vann
1 dl
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Agurk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Chiliflak
½ pakke
Sukker
1 ts
Steamed buns
1 pakke
(Soya, Hvete)
Svineconfit
270 g
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1519 kcal
  • Fett: 80 g
  • Karbohydrater: 161 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp vann i en vid kjele til steambunsene. 
Skyll og kutt poteten og søtpoteten i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek friesen i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skyll chilien og skrell løken, og kutt dem i tynne ringer. Skyll og grovhakk korianderen. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn chili- og løkringene. Ta friesene ut av ovnen når de er ferdigstekte, og finriv Grana Padanoen på et rivjern over. Topp friesene med den syltede løken og chilien, korianderen og rømmen ved servering.
 Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Ha agurken og hvitløken i en boks med lokk, og ha over sesam- og chilisausen, halvparten av chiliflakene og 1 ts sukker. Sett på lokket, og rist løs! La agurken marinere frem til servering. 
 (Bruk gjerne en bambusdamper) Fordel steambunsene i en sil dekket med bakepapir, og hekt silen på kanten av kjelen fra punkt 1, slik at vannet ikke når opp til bunsene. Legg et lokk på kjelen, og la bunsene dampe i 3–4 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomvarme.
Spar på sjyen fra pakken, og kutt kjøttet i skiver. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det har en jevn stekeskorpe, og legg det over på en tallerken. Ha hoisinsausen og sjyen fra pakken i stekepannen, og kok opp. La sausen koke i omtrent 3 minutter, til den tykner. Vend inn kjøttet, og smak til med limeskallet og saft fra limen. Topp med peanøttene og resten av chiliflakene. 
God middag!