Balsamicoglaserte beter med honninggratinert chevre og sprø valnøtter
Vegetar

Balsamicoglaserte beter med honninggratinert chevre og sprø valnøtter

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønne bønner
150 g
Appelsin
1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Chevre
2 pakke
(Melk, Laktose)
Honning
1½–2 pakke
Valnøtter
½–1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Ruccola
50 g
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 892 kcal
  • Fett: 54 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er lurt å bruke engangshansker, forkle og plastfjøl når du jobber med rødbeter for å unngå at fargen smitter over på hendene og klær.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell og kutt betene i grove biter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir (se tips). Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak betene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre. Kutt endene av de grønne bønnene og legg dem på brettet sammen med betene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
 Fordel multibrødene utover et stekebrett med bakepapir. Kutt chevren i skiver og fordel osten utover brødene. Fordel honningen over osteskivene og legg valnøttene rundt brødene. Skru på grillelementet på ovnen.
 Skyll og tørk ruccolaen, og vend den sammen med sennepsvinaigretten i en skål.
Gratiner ostebrødene og valnøttene på øverste rille i ovnen i 4–5 minutter, til osten er litt karamelisert, og nøttene er gylne.
 Skjær vekk skallet på appelsinen og kutt den i terninger. Vend de ovnsbakte betene og bønnene sammen med appelsinen og balsamicovinaigretten i en skål.
Fordel ruccolasalaten på et fat, og legg over de glaserte betene, bønnene og appelsinen. Kutt ostebrødene i mindre stykker og legg over salaten. Grovhakk valnøttene og strø disse over til slutt. Vel bekomme!
God middag!