Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, kokte poteter og stekt savoykålblanding
Glutenfri

Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, kokte poteter og stekt savoykålblanding

4.24 (278)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Norsk eple
½ stk
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Savoykålblanding
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 592 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak, men husk å skylle sitronen godt først.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll eller skrell eplet, og kutt det i små terninger. Skyll og finhakk gressløken. Del sitronen i to. Bland eplet og gressløken med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halve sitronen, salt og pepper.
 Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Klem over saften fra resten av sitronen, og stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålblandingen i 2–3 minutter. Bland inn 1 ss smør, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!