Svensk fiskegrateng med lyr og grønne erter i sitronsaus, servert med dillglaserte gulrøtter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Eggeplomme
1 stk
Melk
2 dl
Fiskebuljong
1 pakke
Sitron
1 stk
Lyrfilet
325 g
Grønne erter
1 pakke
Grana Padano
1 pakke
Smør
½ ss
Hvetemel
½ ss
Gulrøtter
400 g
Dill
1 bunt
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 512 kcal
- Fett: 11 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en sprøytepose med tyll til å fordele potetmosen rundt kanten i den ildfaste formen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til potetene.
Skrell og del potetene i to, og kok dem i vannet fra punkt 1 i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 dl melk. Skill eggeplommen fra eggehviten. Krydre mosen med salt og pepper og vend inn eggeplommen.
Smelt ½ ss smør i en kjele, og rør inn ½ ss hvetemel. Spe på med 2 dl melk, og tilsett fiskbuljongen. Kok opp, sett ned varmen og la sausen småkoke i minimum 5 minutter under omrøring. Skyll og riv skallet (kun det gule) fra sitronen. Smak til sausen med sitronskallet, saft fra sitronen og litt salt og pepper. Kutt fisken i 4x4 cm store biter, og vend den og ertene inn i sausen. Gi det hele et raskt oppkok. Kutt resten av sitronen i båter og server dem til retten.
Fordel potetmosen rundt kanten på en smurt ildfast form(se tips). Legg fisken, ertene og sitronsausen i formen og riv osten over. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og potetmosen er gylden.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og kok dem i vannet i 5 minutter. Skyll og grovhakk dillen. Sil vannet fra gulrøttene og vend inn dillen og ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.
Håper det smaker!
Vel bekomme!