Svensk fiskegrateng med lyr og grønne erter i sitronsaus, servert med dillglaserte gulrøtter

Svensk fiskegrateng

med lyr og grønne erter i sitronsaus, servert med dillglaserte gulrøtter
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Melk
1 dl
(Melk, Laktose)
Eggeplomme
1 stk
(Egg)
Melk
2 dl
(Melk, Laktose)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Sitron
1 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Grønne erter
1 pakke
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Gulrøtter
400 g
Dill
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
512 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en sprøytepose med tyll til å fordele potetmosen rundt kanten i den ildfaste formen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til potetene.
 Skrell og del potetene i to, og kok dem i vannet fra punkt 1 i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 dl melk. Skill eggeplommen fra eggehviten. Krydre mosen med salt og pepper og vend inn eggeplommen.       
 Smelt ½ ss smør i en kjele, og rør inn ½ ss hvetemel. Spe på med 2 dl melk, og tilsett fiskbuljongen. Kok opp, sett ned varmen og la sausen småkoke i minimum 5 minutter under omrøring. Skyll og riv skallet (kun det gule) fra sitronen. Smak til sausen med sitronskallet, saft fra sitronen og litt salt og pepper. Kutt fisken i 4x4 cm store biter, og vend den og ertene inn i sausen. Gi det hele et raskt oppkok. Kutt resten av sitronen i båter og server dem til retten.    
Fordel potetmosen rundt kanten på en smurt ildfast form(se tips). Legg fisken, ertene og sitronsausen i formen og riv osten over. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og potetmosen er gylden.   
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og kok dem i vannet i 5 minutter. Skyll og grovhakk dillen. Sil vannet fra gulrøttene og vend inn dillen og ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.     
Vel bekomme!