Laktosefri
Vegetar
Soya- og ingefærstekte eggenudler
med spicy peanøtt- og koriandersalat og smilende eggRetten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Egg
4 stk
Eggenudler
125 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kinakål og grønne bønner
250 g
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Lime
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 842 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner de kokte eggene i litt soyasaus en stund før servering for ekstra farge og smak.
Kok opp en kjele med vann til koking av eggene. Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del dem rett før servering (se tips).
Kok nudlene som anvist på pakken.
Skyll og rens paprikaen og vårløken. Kutt paprikaen i strimler og grovhakk vårløken. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek paprikaen, vårløken og kinakålblandingen i omtrent 2 minutter under omrøring. Krydre grønnsakene med litt salt, og ha de over på en tallerken.
Sil vannet fra de kokte nudlene, og la de dampe fra seg i 2 minutter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme og ha i ingefærblandingen og nudlene. Stek nudlene under omrøring i 1 minutt. Tilsett soya- og ingefærsausen og stek videre under omrøring i omtrent 2 minutter, eller til sausen har trukket godt inn i nudlene. Vend inn de stekte grønnsakene.
Skyll og tørk korianderen. Riv korianderen grovt oppi en bolle og vend inn peanøttene, chiliflakene, 1 ss olje og litt limesaft. Del resten av limen i båter.
Server nudlene og grønnsakene med de smilende eggene, koriandersalaten og limebåtene.
God middag!