Soya- og ingefærstekte eggenudler med spicy peanøtt- og koriandersalat og smilende egg
Laktosefri
Vegetar

Soya- og ingefærstekte eggenudler

med spicy peanøtt- og koriandersalat og smilende egg
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Egg
4 stk
(Egg)
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kinakål og grønne bønner
250 g
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Lime
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 842 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner de kokte eggene i litt soyasaus en stund før servering for ekstra farge og smak.

Kok opp en kjele med vann til koking av eggene. Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del dem rett før servering (se tips). 
Kok nudlene som anvist på pakken. 
Skyll og rens paprikaen og vårløken. Kutt paprikaen i strimler og grovhakk vårløken. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek paprikaen, vårløken og kinakålblandingen i omtrent 2 minutter under omrøring. Krydre grønnsakene med litt salt, og ha de over på en tallerken.  
 Sil vannet fra de kokte nudlene, og la de dampe fra seg i 2 minutter. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme og ha i ingefærblandingen og nudlene. Stek nudlene under omrøring i 1 minutt. Tilsett soya- og ingefærsausen og stek videre under omrøring i omtrent 2 minutter, eller til sausen har trukket godt inn i nudlene. Vend inn de stekte grønnsakene.
Skyll og tørk korianderen. Riv korianderen grovt oppi en bolle og vend inn peanøttene, chiliflakene, 1 ss olje og litt limesaft. Del resten av limen i båter.  
Server nudlene og grønnsakene med de smilende eggene, koriandersalaten og limebåtene.  
God middag!