Laktosefri
Laksepoke
med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing4.56 (479)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
Jasminris
135 g
Ponzusaus
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Laksefilet
270 g
Sesamfrø
1 pakke
Norsk eple
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Edamamebønner
1 pakke
Syltet ingefær
1 pakke
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 985 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.
Tilbered risen som anvist på pakken. Tilsett edamamebønnene de siste 2 minuttene av koketiden.
Bland sammen ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær laksen i mellomstore terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzu- og teriyakisausen.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, edamamebønnene og den revne gulroten over. Topp retten med ingefæren, resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.
God middag!