Hjemmelaget tomatsuppe med salsicciaboller
egg og varme brødRetten har ingen vurdering
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Gul paprika
1 stk
Lett crème fraîche
150 g
Vann
3 dl
Egg
2 stk
Salsicciadeig
300 g
Rustikke multibrød
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 805 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre suppeskålene til de voksne med litt chiliflak for en spicy vri.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2–3 minutter. Ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La suppen koke på middels varme i omtrent 10 minutter.
Kok eggene i en liten kjele i 7–9 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann. Skrell og kutt dem i båter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Åpne enden på salsicciapakken, og klem ut små kjøttboller i stekepannen. Stek bollene i 3–4 minutter, til de er gylne.
Kutt paprikaen i terninger. Rør inn crème fraîchen i tomatsuppen, og vend inn salsicciabollene og paprikaen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og kjøttbollene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Skyll og grovhakk persillen. Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering, og server multibrødene og persillen til retten.
God middag!