Kremet kyllinggryte med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter

Kremet kyllinggryte

med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter
4.26 (84)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
200 g
(Selleri)
Gulbete
1 stk
Småpoteter
300 g
Sjalottløk
1 stk
Norsk eple
1 stk
Estragon
1 bunt
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 832 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell gulrøttene, selleriroten og gulbeten, og kutt dem i jevnstore biter. Skyll, og del eventuelt potetene. Ha alt over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene og potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.   
 Skrell sjalottløken og skyll eplet og estragonen. Grovhakk løken og estragonen, og kutt eplet i små terninger. Kutt kyllingen i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken under omrøring i omtrent 4 minutter. 
 Skru ned til middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel med kyllingen. Tilsett buljongen og matfløten, og la det småkoke under omrøring i omtrent 8 minutter. Smak til med sennepen, estragonen og litt salt og pepper. Spe med omtrent 2 dl vann, litt og litt, til ønsket konsistens, og vend sist inn epleterningene. 
God middag! 
Vel bekomme!