Kremet kyllinggryte
med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter4.26 (84)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
200 g
Gulbete
1 stk
Småpoteter
300 g
Sjalottløk
1 stk
Norsk eple
1 stk
Estragon
1 bunt
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Grov sennep
1 glass
Hvetemel
1 ss
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 832 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, selleriroten og gulbeten, og kutt dem i jevnstore biter. Skyll, og del eventuelt potetene. Ha alt over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene og potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell sjalottløken og skyll eplet og estragonen. Grovhakk løken og estragonen, og kutt eplet i små terninger. Kutt kyllingen i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken under omrøring i omtrent 4 minutter.
Skru ned til middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel med kyllingen. Tilsett buljongen og matfløten, og la det småkoke under omrøring i omtrent 8 minutter. Smak til med sennepen, estragonen og litt salt og pepper. Spe med omtrent 2 dl vann, litt og litt, til ønsket konsistens, og vend sist inn epleterningene.
God middag!
Vel bekomme!