Vegetar
Søtpotetsalat med krydderstekt halloumi
srirachasaus og hvitløksdressing4.31 (93)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Honning
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Halloumi
200 g
Paprikakrydder
1 pakke
Hvitløksdressing
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 949 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Halloumien smaker best helt nystekt! Pass derfor på at dere er klare til å spise før du steker halloumien.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og del søtpoteten i terninger på omtrent 2x2 cm, og skrell og del rødløken i båter. Fordel søtpoteten og rødløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, salt og pepper. Stek søtpoteten og rødløken i ovnen i omtrent 10 minutter.
Del brokkolien i buketter, skrell og finhakk hvitløken, og sil laken av kikertene. Fordel brokkolien og kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien og kikertene i ovnen under søtpoteten i omtrent 10 minutter.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Del halloumiosten i skiver. Bland paprikapulveret og litt olivenolje på en tallerken. Vend halloumiskivene i krydderblandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek osten i 3–4 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen skorpe.
Topp søtpotetsalaten med den krydderstekte halloumiosten, og server hvitløksdressingen, srirachasausen og multibrødene til retten. Del limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!