Medisterkaker med balsamicostekt rosett- og rosenkål, ovnsbakte poteter og sjysaus
Glutenfri

Medisterkaker med balsamicostekt rosett- og rosenkål

ovnsbakte poteter og sjysaus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Rosettkål
1 pakke
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Tranebær
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Sjysaus
½–1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1096 kcal
  • Fett: 75 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne medisterkakene i en stekepanne med litt olje i 2–3 minutter på hver side, på middels høy varme. Da får de en fin stekeskorpe.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Legg deretter medisterkakene på brettet med potetene, og stek videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til medisterkakene er gjennomvarme og potetene har en fin skorpe.
Fjern eventuelle stygge blader på rosettkålen og rosenkålen, og kutt dem i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen, rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosettkålen og rosenkålen er lett gylne.   
Tilsett ½ ss smør og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag! 
God middag!