Glutenfri
Soyabakt laks
med dampet spisskål og frisk epledressing, servert med kokte poteter4.07 (246)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Laksefilet
270 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Spisskål
1 bit
Vann
1–2 dl
Norsk eple
1 stk
Lettrømme
75–150 g
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 646 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 37 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill kålen hvis været tillater det. Kok den i lettsaltet vann i 3–5 minutter, til den er mør, og grill den i 2–3 minutter på hver side, til den har fått en fin grillfarge.
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og ha 1 ss smør og 1 ss soyasaus over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter så kålen får dampet litt fra seg.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen epleterningene og lettrømmen i en skål. Smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper.
Ha stekesjyen fra fisken over kålen, og topp med saften fra resten av sitronen.
Vel bekomme!