Stekt laksefilet med kremet sitronpasta og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner

Smak av jul

Stekt laksefilet med kremet sitronpasta

og lun rosenkålsalat med tranebær og sprø kjerner
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Kjerneblanding
1 pakke
Tranebær
1 pakke
Pasta
200 g
(Soya, Sennep, Hvete)
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Pastavann
½ dl
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 983 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 95 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt sitronsaft over de ferdigstekte grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kutt vekk den nederste delen av rosenkålen, fjern eventuelle stygge blader, og del rosenkålen i to.
Fordel rosenkålen og løken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter. Strø kjerneblandingen over grønnsakene når det gjenstår 3–4 minutter av grønnsakenes steketid. 
 Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent ½ dl av pastavannet før pastaen siles.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha fisken over på en tallerken. 
Ha de ovnsbakte grønnsakene over i en serveringsskål, og vend inn tranebærene (se tips).
 Skyll og finriv skallet på sitronen (kun det gule) på et rivjern. Ha ½ dl pastavann og grønnsaksbuljongen i stekepannen fra punkt 5, og kok opp. Skru ned til middels høy varme, og rør inn crème fraîchen. Ha i ønsket mengde av skallet fra sitronen, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte pastaen. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!