Smørstekt torskefilet med bacon, eple og rotgrønnsaker, servert med potetkrem og rødvinssaus
Glutenfri

Smørstekt torskefilet med bacon

eple og rotgrønnsaker, servert med potetkrem og rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Melk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
(Sennep)
Baconterninger
150 g
Norsk eple
1 stk
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke miksmaster kan du bruke en stapper eller ballongvisp.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og kutt potetene i jevnstore biter. Kok potetbitene i usaltet vann i omtrent 20 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og kryddermiksen. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til de er gylne. Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha baconet over i en liten skål, og vend inn epleterningene. 
 Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett, og krydre med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken med en skje. Skru av varmen, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering.  
 Ha rødvinssausen over i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring. 
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen i ett minutt. Skyll og finhakk gressløken. Bruk en miksmaster (se tips), og kjør potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn gressløken rett før servering.
God middag!