Krydderstekte kyllingkaker
i hvete- og maistortillas, fylt med gresk salat og fetakremRetten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
En fristende middag inspirert av det greske kjøkkenet. Lune tortillawraps fylt med krydrede kyllingboller, en frisk agurksalat og fetakrem.
En fristende middag inspirert av det greske kjøkkenet. Lune tortillawraps fylt med krydrede kyllingboller, en frisk agurksalat og fetakrem.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- smør
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Fetaost
100 g
Yoghurt naturell
75–150 g
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Tortillalefser
4 stk
Kyllingkaker
300 g
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Smør
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 868 kcal
- Fett: 52 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Man kan også servere fetaosten i agurksalaten, og servere yoghurten som en dressing alene, hvis man heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Ha fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel (se tips). Pisk inn yoghurten, og smak til med salt og pepper.
Skyll agurken og tomaten, og skrell sjalottløken. Kutt agurken og tomaten i terninger, og løken i tynne skiver. Bland sammen 1 ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt og pepper i en salatbolle, og vend inn tomaten, agurken og løken.
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Kutt kyllingkakene i mindre biter, og stek dem i stekepannen under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til de er gylne og gjennomvarme. Ha i 1 ts smør, og krydre med ønsket mengde av det røkte paprikakrydderet. Vend paprikasmøret og kyllingkakene godt sammen.
Sett sammen tortillasene med kyllingkakene og den greske salaten, og topp med fetakremen. God middag!
God middag!