Vegetar
Lun vintersalat med bakt rødbete og søtpotet
sprø grønnkål, linser og fetaostRetten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Rødbete
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Appelsin
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Fetaost
100 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Honning
1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Strimlet grønnkål
50 g
Valnøtter
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 941 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 98 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du bare har et stekebrett, kan grønnkålen og valnøttene stekes på samme brett som rødbeten og søtpoteten. Lag krutonger ved å kutte multibrødene i terninger og stek dem i en stekepanne med litt olje, salt og pepper i omtrent 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll eller skrell søtpoteten og rødbeten, og kutt dem i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de har fått litt farge.
Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Ha linsene, appelsinen, sjalottløken og spinaten i en stor serveringsskål.
Ha sennepsvinaigretten, honningen, 2 ss olivenolje, litt salt og saften fra sitronen i en skål, og rør det godt sammen. Bland den inn i vintersalaten.
Ha grønnkålen på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Grovhakk valnøttene og legg dem oppå grønnkålen de siste 5 minuttene av steketiden.
Varm multibrødene i ovnen som anvist på pakken.
Vend rødbeten og søtpoteten inn i salaten når de er ferdig stekt. Topp med grønnkålen og valnøttene, og smuldre fetaosten over til slutt.
Vel bekomme!
Vel bekomme!