Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter og smørdampede grønnsaker, servert med rørte tyttebær
Glutenfri

Kjøttkaker i brun saus

med stuede poteter og smørdampede grønnsaker, servert med rørte tyttebær
4.17 (257)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Bakepotet
1 stk
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Kjøttkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
1 bit
Vann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 906 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også stue gulrøttene med potetene hvis du ønsker det.

 Skyll eller skrell og kutt poteten i terninger. Kok poteten i lettsaltet vann i 7–8 minutter, eller til den er gjennomkokt.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
 Hell bechamelsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Ha den kokte poteten over i sausen, og smak til med kryddermiksen, salt og pepper. La de stuede potetene stå på lav varme til resten av retten er ferdig.  
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt spisskålen i fire båter. Fordel grønnsakene i en stekepanne, tilsett 1 dl vann, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. La grønnsakene dampe under lokk i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Server de rørte tyttebærene til retten. 
Vel bekomme!