Asiatisk salat med tempurasei, lime og ovnsbakt søtpotet, servert med curry- og mangodressing

Asiatisk salat med tempurasei

lime og ovnsbakt søtpotet, servert med curry- og mangodressing
4.29 (119)
Under 30 min
10 Ingredienser
Japansk tempura er mat som først er panert, og så fritert. Tempuraseien er saftig på innsiden og sprø på utsiden, og passer perfekt i en frisk salat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 593 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en sprøere søtpotet, skyll den godt i kaldt vann og tørk av. Vend inn litt maisstivelse, olje, salt og pepper før du ovnsbaker søtpoteten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Lag litt plass til fisken på stekebrettet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend om på søtpoteten halvveis inn i steketiden for et jevnere resultat.
Legg fisken på stekebrettet med søtpoteten når det gjenstår 12–15 minutter av søtpotetens steketid, og stek den ferdig med søtpoteten, eller til fisken er gjennomvarm og sprø.   
 Skyll, tørk og kutt salaten i tynne strimler. Skrell og kutt rødløken og gulroten i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i tynne strimler. Ha grønnsakene over i en stor bolle, og vend inn saften fra den halve limen og soya- og ingefærsausen. Fordel salaten utover et stort serveringsfat, eller på tallerkener.
 Kutt resten av limen i båter. Topp salaten med fisken og søtpoteten, og drypp over curry- og mangodressingen og saften fra limen.  
Vel bekomme!