Laktosefri
Thaisalat med hoisinglasert svinefilet
peanøtter og fullkornsris4.1 (79)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Fullkornsris
135 g
Filetstykke av svin
300 g
Hoisinsaus
½–1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Ponzusaus
½–1 pakke
Lime
½–1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 649 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer, og stek kjøttet til det har 65 grader kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering. Eller skjær kjøttet i strimler før steking for å spare tid. På den måten setter du også mer smak på kjøttet.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på alle sider, til det er gyllent. Ha kjøttet over i en ildfast form, og pensle det med hoisinsausen. Stek kjøttet midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig (se tips).
Skrell og kutt løken i tynne strimler. Skyll paprikaen og salaten. Kutt paprikaen i tynne strimler, og salaten i grove strimler. Ha ponzusausen og saften fra limen i en stor bolle, og smak til med srirachasausen. Vend inn løken, paprikaen og salaten.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
Kutt kjøttet i skiver. Fordel salaten på tallerkener, og topp med kjøttet. Dryss over korianderen og peanøttene, og server risen ved siden av.
God middag!