Svinefilet med steinsoppkremet pasta, servert med jordskokk- og rosenkålsalat og ostechips

Svinefilet med steinsoppkremet pasta

servert med jordskokk- og rosenkålsalat og ostechips
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pastavann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • soyasaus
Jordskokker
250 g
Rosenkål
200 g
Sitron
½ stk
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Hasselnøtter
½–1 pakke
(Hasselnøtter)
Rødt eple
1 stk
Olivenolje
1 ss
Linguine
200 g
(Hvete)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Soppulver
1 pakke
Pastavann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Indrefilet av svin
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1083 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 103 g
  • Protein: 67 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. 
 Skrubb og kutt jordskokkene i tynne skiver. Rens og kutt rosenkålen i to gjennom stilkfestet. Ha saften fra sitronen, 1 ss olivenolje, persilladen og litt salt og pepper i en skål. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, rist hasselnøttene i 3 minutter, og grovhakk dem. 
Ha jordskokken i en stor ildfast form, og vend inn halvparten av dressingen fra forrige punkt. Bak jordskokken i ovnen i omtrent 25 minutter, til den er gyllen og mør. Vend rosenkålen i resten av dressingen, og stek dem i formen med jordskokken når det gjenstår omtrent 12 minutter av steketiden. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Vend inn epleskivene og hasselnøttene ved servering. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1, men ta vare på 1 dl av pastavannet før den siles.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra steg 2 til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kjøttet rundt om i 3 minutter, og legg det over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 10 minutter, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.    
Finriv osten på et rivjern, og spre det på et stekebrett med bakepapir. Stek osten i ovnen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Brekk chipsen i mindre biter, og topp retten med dem.
 Kok opp pastavannet fra punkt 4 sammen med crème fraîchen og steinsoppulveret. Skru av varmen, og pisk inn 1 ss kaldt smør. Smak til med litt soyasaus, og vend inn pastaen rett før servering. 
God middag!