Sunn og lett
Laktosefri
Kremet asiatisk fiskesuppe med ponzubakt torsk, pak choy og svart ris
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- pepper
- olje
Gul løk
1 stk
Sitrongress
1 stk
Garam masala
½–1 pose
Fiskebuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
5 dl
Svart ris
125 g
Pak choy
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
325 g
Ponzusaus
½–1 pakke
Vårløk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 639 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du finhakker løken til suppen, trenger den ikke å kjøres med stavmikser.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, knus og del sitrongresset i fire biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Fres løken, sitrongresset, garam masalaen og fiskebuljongen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kokoskremen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 10–12 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og grovhakk pak choyen. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel grønnsakene og fiskestykkene i en ildfast form, og ha over ponzusausen og litt pepper. Stek grønnsakene og fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Ta ut sitrongresset. Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha væsken fra fiskeformen fra steg 4 i suppen. La suppen stå på svak varme frem til servering.
Skyll vårløken og kutt den i tynne ringer. Fordel risen, fisken og grønnsakene i skåler, og hell suppen over. Ringle den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien over suppen, og topp med vårløken. God middag!
Vel bekomme!