Nordisk rosettkålsalat med quinoa og dill, servert med søtpotethummus og sprø ostechips
Glutenfri
Vegetar

Nordisk rosettkålsalat med quinoa og dill, servert med søtpotethummus og sprø ostechips

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
(Sennep)
Kikerter
1 pakke
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½–1 pakke
Vann
1 dl
Quinoa
75–125 g
Rosettkål
1 pakke
Reddiker
1 bunt
Dill
1 bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 605 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel søtpotetterningene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og kryddermiksen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Dryss osten på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Brekk chipsen i mindre biter før servering. 
Skyll rosettkålen, reddikene og dillen. Ha saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en skål. Del rosettkålen i to gjennom stilkfestet, og kutt reddikene i tynne skiver. Grovhakk dillen.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er gyllen og lett sprø. Krydre med salt og pepper, og ha kålen i en salatbolle sammen med dillen og reddikene. Vend inn quinoaen og sitronvinaigretten rett før servering.
 Hell laken av kikertene, og ha dem i et litermål sammen med saften fra resten av sitronen, hvitløken, 1 dl vann og omtrent halvparten av de bakte søtpotetterningene. Kjør det hele sammen til en jevn hummus med en stavmikser, og smak eventuelt til med mer salt og pepper. Tilsett mer vann om du ønsker en løsere hummus. Ringle yoghurten over hummusen ved servering, og topp med ønsket mengde av chiliflakene. 
Smør søtpotethummusen på tallerkener, og topp med resten av søtpoteten, kålsalaten og ostechipsen.
Vel bekomme!