Sunn og lett
Laktosefri
Limeglaserte svinekjaker med pak choy, ristede sesamfrø, koriander og fullkornsris
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Fullkornsris
135 g
Lime
1 stk
Teriyakisaus
100 g
Mørkokte svinekjaker
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 576 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Løken kan også stekes og blandes inn i den kokte risen sammen med de ristede sesamfrøene.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og del limen i to. Bland sammen teriyakisausen, limeskallet og saften fra halve limen i en kjele. Ha svinekjakene og kraften fra pakken i kjelen. Kok opp og la det småkoke under lokk på middels varme i omtrent 10 minutter. Ta av lokket og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. La det hele småkoke på lav varme frem til servering. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en liten skål. Skyll og grovhakk korianderen.
Skrell og kutt løken i to, og deretter i tynne skiver. Kutt enden av pak choyen, skyll den i kaldt vann, og kutt den i grove biter. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og brokolien i omtrent 3 minutter. Tilsett pak choyen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med salt.
Topp retten med korianderen og de ristede sesamfrøene. Kutt resten av limen i båter, og server dem til retten.
Vel bekomme!