Hoisinstekt tofu og fullkornsnudler i spicy chili- og peanøttsaus, toppet med vårløk og koriander

Sunn og lett

Laktosefri
Vegetar

Hoisinstekt tofu og fullkornsnudler i spicy chili- og peanøttsaus, toppet med vårløk og koriander

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Denne retten er inspirert av en kinesisk rett som heter Dan Dan nudler. Nudler, grønnsaker og kjøtt, eller i dette tilfellet tofu, serveres med en chilibasert saus, og alt vendes sammen ved servering!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
  • pastavann
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ts
Olje
3 ss
Pastavann
1 dl
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Tofu
1 pakke
(Soya)
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Fullkornsnudler
100–150 g
(Egg, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 727 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell hvitløken, og ha den i en glass- eller stålbolle eller litermål sammen med 2 ss eddik, ½ pose soyasaus, 2 ts sukker, chiliflakene, sesamfrøene og peanøttene. Varm opp 3 ss olje i en liten kjele på middels høy varme, til det begynner å ryke lett. Hell den varme oljen over i litermålet med resten av ingrediensene, og kjør det sammen til en jevn saus med en stavmikser.  
Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt gulroten og agurken i tynne strimler, og ha det i hver sin serveringsskål. Skyll korianderen og vårløken. Grovhakk korianderen og finsnitt vårløken.
 Kutt tofuen i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter under omrøring, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn hoisinsausen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken, men spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene. 
Bland kokevannet du sparte fra nudlene sammen med peanøttsausen, og fordel sausen i skåler. Legg så i nudlene, den stekte tofuen og de strimlede grønnsakene. Topp med korianderen og vårløken. Vend alt sammen ved servering. 
Vel bekomme!