Sennepsglaserte medisterkaker med kokte poteter, pære- og sellerirotslaw og rødvinssaus

Smak av jul

Glutenfri

Sennepsglaserte medisterkaker

med kokte poteter, pære- og sellerirotslaw og rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Pære
1 stk
Sellerirot
150 g
(Selleri)
Bladpersille
1 bunt
Yoghurt naturell
75 g
(Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Tranebær
1 pakke
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Smør
½ ss
(Melk)
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1091 kcal
  • Fett: 76 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha tranebærene i sausen. Smak gjerne til sausen med litt av honningen.

Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skyll eller skrell pæren, og kutt den i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og grovhakk bladpersillen. 
 Bland pæren, selleriroten, yoghurten, aiolien og persillen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. Dryss over tranebærene ved servering.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme. Ha i ½ ss smør, honningen og sennepen, og stek det hele videre til medisterkakene er lett glaserte. Krydre med salt og pepper.  
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.  
Vel bekomme!
God middag!